Introductiecursus ‘Dementie Anders Bekeken’

Dementie is een zeer ingrijpende ziekte. Wanneer je kijkt naar de diagnose dan spreek je over een verzamelnaam van stoornissen waarbij de hogere verstandelijke vermogens achteruit gaan. Een ‘ziekte’ van de hersenen. Maar mensen met dementie zijn natuurlijk meer dan hun hersenen. Ze ervaren emoties en hebben verlangens. Ze zijn net als jij en ik ‘mensen’. Mensen met een hart en een ziel. Het lichaam is ziek en de gevoelens zijn heftig en verwarrend, zeker wanneer er trauma’s worden verwerkt. Vaak zie je dat woorden niet meer kunnen worden uitgesproken of dat een herinnering in verwarring wordt verteld. Wij kunnen ze dan niet volgen, begrijpen niet waar ze het over hebben. Dat maakt deze mensen zo ontzettend kwetsbaar.

Wanneer wij de mens kunnen volgen in de verdwaalde geest gaat er een nieuwe wereld open. Deze wereld geeft ons de kans ‘anders’ naar dementie te kijken.

Anders omgaan met dementie vraagt om een liefdevolle houding. Het gaat over het verbinden van hart naar hart en van hart naar ZIEL. Met andere woorden, wat beweegt de mens met dementie, wat raakt ze en wat is zijn of haar verlangen?

Als Energetisch Therapeut communiceer ik (verbind ik me) met de energie van die ander. Daarvoor maak ik gebruik van mijn intuïtie. Iedereen kan leren gebruik te maken van de intuïtie om zo op een andere manier in contact te zijn met mensen met dementie. Hoe leer je in verbinding te zijn en te blijven en hoe kom je in contact met je intuïtie?

Deze dag staan we hierbij stil. Ik neem je mee in het afstemmen en geef hier adviezen over. We staan we stil bij de aura en de ontwikkelingspsychologie van de 7 chakra’s. Wat laat deze ontwikkeling zien in het proces van dementie en wat laat de aura zien? Hoe kun je goed voor jezelf blijven zorgen? Waarom is LIEFDE zo belangrijk in de begeleiding bij dementie, kortom, een mooie en zinvolle dag!

Kosten € 95,00 inclusief BTW, koffie/thee, iets bij de koffie en een reader.
Je mag zelf voor de lunch zorgen.

Een mooie cursus als opstap naar de 3-daagse-training ‘Omgaan met dementie’.
Graag aanmelden via een persoonlijk bericht.
Je ontvangt dan ook meer informatie.

Ik hoop je te ontmoeten.

Meer cursusaanbod kun je vinden op mijn persoonlijke website trijnielucht.nl


Home