Hoe

Het Regenbooghuis wordt gedragen door een reguliere arts werkend vanuit de antroposofische visie. Daarnaast een reguliere psycholoog en/of psychiater die onze visie ondersteunt.


Chakrapsychologie

Naast deze reguliere (para)medici zal de chakrapsychologie een vast onderdeel zijn van het dossier. Door het observeren van de chakra’s welke uitstralen in de aura, wordt helder waar verstoringen dan wel blokkades aanwezig zijn, die direct te maken kunnen hebben met sterk onrustig gedrag. Door intensief samen te werken en in kaart te brengen waar deze onrust mee te maken heeft wordt er een persoonlijk gericht plan geschreven. Deze rijke aanvulling zorgt voor veel inzicht in het proces van de persoon die we hiermee gaan helpen.

Optimale begeleiding

De familie speelt een belangrijke rol in de begeleiding bij dementie. Bij opname is bekend wat de levensloop . De levensloop van iedere bewoner is zo uitgebreid mogelijk. Alles, wat niet belangrijk lijkt: IS belangrijk. Er zal met de grootst mogelijke zorg in kaart gebracht worden wat de bijzonderheden zijn van een bewoner. Van eigenaardigheden tot karaktertrekken. Alles mag worden benoemd om zo een optimale begeleiding te kunnen aanbieden. De familie zal hierin liefdevol worden meegenomen en zo nodig begeleid worden.

Scholing

Alle verpleegkundigen en mantelzorgers worden geschoold in deze holistische begeleiding. De studie die aangeboden wordt is gebaseerd op de chakrapsychologie. Door middel van inzicht in het functioneren van deze chakra’s krijgen de verpleegkundigen en mantelzorgers inzicht in het leven dat is geleefd van de bewoner die ze verzorgen. Daarnaast biedt deze studie inzicht in het extreem onrustige gedrag wat voor kan komen bij dementie. Door dit inzicht kunnen de verpleegkundigen en mantelzorgers zelf beter omgaan met dit extreme gedrag.


Home