Waarom

Omdat wij het belangrijk vinden liefdevol te kijken en te leren omgaan met mensen die dement worden en/of zijn. Van dichtbij hebben wij mogen zien hoe belangrijk een rustige en liefdevolle benadering richting deze mensen is. Wanneer alles wat vertrouwd is, wegvalt, is het moment, het absolute nu, het enige wat overblijft. Wanneer er in die momenten geen rust is, jaag je deze mensen op. Je geeft geen liefdevolle zorg maar zorgt ervoor dat er nog meer onrust komt.


Anders kijken naar dementie

Stel je eens voor dat je hoofd, je hoofd niet meer is. Je krijgt ineens beelden die je niet meer begrijpt. De herinnering die je altijd binnen een context kon plaatsen is nu een herinnering op zich. Wanneer de context, of het kader wegvalt, is de herinnering ineens een film waarin je bent beland waarvan je de spelers niet (meer) kent.
Lees verder ...


Voorbij het aardse lijden

Dementie is een hele ernstige en zware ziekte. Niet alleen voor de dementerende maar zeker ook voor de omgeving, of dat nu de directe familie is, de arts of de hulpverlener, het maakt niet zoveel uit. Als aura-therapeut werk ik vanuit de holistische visie.
Lees verder ...