Blog

Verinnerlijken (13-02-2019)

Omgaan met dementie betekent in eerste instantie omgaan met jezelf. De uitdaging in alles is dat je leert voelen wie je zelf bent voordat je in verbinding gaat met iemand met dementie. Het is essentieel om je bewust te zijn van je eigen uitstraling immers, wat je uitstraalt krijg je weer terug. Het reinigen van de aura en vervolgens de aura beschermen is de basis om steeds opnieuw in verbinding te gaan met mensen om je heen die te maken hebben met dementie.  Wanneer je dit oefent, merk je dat je ‘beter’ in je eigen aura, in je eigen energie blijft.

In de verzorging van mensen met dementie mogen wij in een 'nieuwe' verbinding gaan met de zieke mens. Dat vraagt van onszelf een soort verinnerlijken, een stil worden om in te voelen wat nog het verlangen is van deze mensen. In het verlangen woont nog zoveel wat in sommige relaties tot een diep gevoel van liefdevol verbinden kan komen. Een liefdevolle verbinding ontstaat in de stilte. Het is nog niet zo makkelijk om zelf stil te worden wanneer we iemand bezoeken met dementie.

Stel je hebt zelf een onrustige dag. Je merkt het aan je adem, aan hoe je loopt en het lukt niet goed om de rust in jezelf te vinden. Je bezoekt je partner, je vader of moeder of iemand anders die je kent in het verzorgingshuis. Je loopt de huiskamer binnen met dezelfde onrust die je de hele dag al voelt.

Mensen met dementie hebben een sterk gevoel voor deze onrust. Zij voelen dit eerder dan dat je dat zelf in de gaten hebt. Dat heeft te maken met het ‘gevoeliger’ worden voor prikkels uit de omgeving. Het is daarom zo belangrijk om jezelf, voordat je iemand bezoekt, de ruimte geeft om eerst de eigen aura te reinigen, jezelf te gronden en te beschermen zodat er een mooie verbinding kan ontstaan.


Reageer op deze blog
15-02-2019 Eva van het Ende
Prachtig en Krachtig omschreven Trijnie! Je hebt het duidelijk uitgelegd en ik hoop dat anderen hiervan kunnen leren en dit mee willen en kunnen nemen in het werken met mensen met dementie. Zo heb ik het zelf ook ervaren in mijn werk als Energetisch Therapeut bij mensen met dementie. Elke onrust in gedachten of gevoelens worden meteen gespiegeld. Zelfs nadat ik met een Verzorgende had gesproken moest ik eerst opnieuw weer resetten merkte ik. Het kost tijd en (eigen)liefde om een diepe verbinding met de mens met dementie te kunnen maken.

Geef hier uw reactie
Uw emailadres wordt niet gepubliceerd maar alleen gebruikt voor persoonlijke communicatie.