Nieuwsbrief mei 2019

Graag willen we iedereen weer bijpraten over de status van alle projecten die we allemaal onderhanden hebben. Het is onmogelijk om volledig te zijn maar de belangrijkste dingen zetten we hier toch even op een rij.

Het verzenden van de nieuwsbriefmail is gewijzigd. Helaas is tijdens de verzending de pc uitgevallen waardoor een deel wel en een deel geen mail heeft ontvangen. Wij hebben geprobeerd duidelijk te krijgen wie nog geen mail had ontvangen en hebben die groep opnieuw op de hoogte gebracht van de nieuwsbrief. Aangezien wij niet precies kunnen achterhalen waar de verwerking is gestopt, kan het zijn dat u een tweede keer bericht van ons hebt ontvangen over de nieuwsbrief. Onze excuses hiervoor.ANBI

Stichting Dementie Anders Bekeken is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) per 24 mei 2018. Wij zijn heel erg blij met deze toekenning omdat de maatregel belastingvoordelen heeft voor zowel de donateur als ook voor ons als ontvanger. Temeer omdat wij volledig afhankelijk zijn van uw steun. Het onderstreept tevens dat wij als stichting voldoen aan alle voorwaarden voor de belastingdienst als zijnde een goede instelling en dat geeft ook een heel goed gevoel. Bekijk HIER welke voordelen het voor u kan opleveren.Bestuur

Het bestuur gaat voorlopig verder met 4 personen.
Wij hebben enkele bestuurswisselingen in het prille verleden te verwerken gekregen en dat kost toch de nodige energie. Wij hebben daarom besloten verder te gaan met de huidige 4 bestuursleden en voorlopig geen nieuwe leden toe te voegen. Wel is er een adviseur aangesteld die ons niet alleen adviseert maar ook inspireert in de te zetten stappen en daarnaast een luisterend oor is. Onze adviseur is Bianca Irene Hulst, GZ psycholoog.Informatie

Om de kennis van ‘Dementie Anders Bekeken’ verder uit te stralen zal er regelmatig een blog worden geschreven die geplaatst wordt op de website maar daarnaast ook op Facebook en LinkedIn. De blog zal gaan over het ‘anders’ kijken en omgaan met dementie. Heb je zelf iets te vertellen, een voorbeeld, een idee of een vraag, voel je vrij ons te mailen. We kunnen dan kijken of we jouw thema kunnen meenemen in een blog.

De aankondiging van de nieuwsbrief in de mail wordt nu verkort weergegeven met een link naar de werkelijke nieuwsbrief op de website. De nieuwsbrief zal dus niet meer als bijlage mee worden verstuurd in de aankondiging maar is in zijn geheel te lezen op de site.Het Regenbooghuis

De basis voor de stichting is gelegd en we zijn nu heel druk bezig om ons Regenbooghuis vorm te geven. Zo zijn wij op zoek naar een geschikte locatie om te kunnen bouwen want nieuwbouw blijft nog steeds als onze meest favoriete optie staan. De eerste voorlopige schetsen zijn al gemaakt en het begint al duidelijk te worden hoe het er allemaal uit komt te zien. Inmiddels zijn er al primaire contacten met de gemeente Hattem. In een volgende nieuwsbrief willen we daar zeker meer over vertellen. Wel kunnen we alle hulp gebruiken en om die reden doen wij, als bestuur, een beroep op alle trouwe lezers van de nieuwsbrief die het Regenbooghuis een warm hart toedragen. Het gaat hierbij in eerste instantie om mensen die zich belangeloos willen inzetten in het voortraject.

- Ken jij een plek of een persoon die ons hierbij kan helpen? We zijn niet gebonden aan Hattem.
- Ken je een architect?
- Ken je een deskundige in woonvormen?
- Ken je een ondernemer?
- Heb jij ideeën, aarzel niet maar mail of bel ons. Alle hulp is meer dan welkom.Visitekaartje en flyer

Het visitekaartje heeft lang op zich laten wachten maar is er uiteindelijk en we zijn meer dan blij met het resultaat. De vormgeving van het visitekaartje is voor een groot deel tot stand gekomen door Céline van het Ende van "Ontwerp Cé.Line". Wij zijn haar hier erg dankbaar voor en willen het resultaat hier graag aan jullie tonen.

Wij waren zo positief verrast door het ontwerp dat wij de gelegenheid direct hebben aangegrepen om ook een flyer te laten drukken. De flyer is in A5 formaat en ziet er als volgt uit. Het basisontwerp en tekst is gemaakt door Eva en Trijnie. Céline van het Ende heeft het ontwerp op zeer kleurrijke manier verder vorm gegeven.Denktank

Het bestuursleden hebben heel veel ideeën maar hebben helaas niet overal voldoende kennis van. Wij denken daarom een denktank te starten om zodoende een idee van zoveel mogelijk kanten te belichten. Dat kan een wisselende groep mensen zijn die periodiek bij elkaar komen om alles, wat met het Regenbooghuis te maken heeft, door te spreken. Wij hopen op deze manier goede deelprojecten te kunnen leveren en vooral te beschrijven zodat een goede uitvoering ervan niets in de weg staat.

Heeft u interesse om mee te werken? Neem dan contact met ons op.Afsluitend

Wij willen zoveel mogelijk mensen bereiken met ons verlangen een Regenbooghuis te realiseren. Om die reden hebben we ook flyers en visitekaartjes laten drukken. Die moeten echter wel op een plek komen waar ze worden gelezen en vooral ergens waar er over gepraat wordt.

U kunt daarbij behulpzaam zijn. Zijn er mensen in uw omgeving waarvan u denkt dat zij het ideaal van onze stichting een warm hart toedragen? U kunt ze een folder of een visitekaartje overhandigen en zo mogelijk lid maken van de nieuwsbrief zodat ze op de hoogte worden gehouden van het Regenbooghuis. Hoe meer mensen de nieuwsbrief lezen hoe meer onze gedachte onder de aandacht wordt gebracht.

Wilt u een aantal flyers en/of visitekaartjes ontvangen zodat u ze kunt uitdelen? Geef het ons aan dan ontvangt u van ons gratis een pakketje die u kunt uitdelen.

Wilt u ons finacieel ondersteunen? Klik dan HIER.
Terug