Terug naar Hoe

Informatie

Als eerste willen wij, door middel van deze site dementie onder de aandacht brengen. Er moet, wat ons betreft, een bewustzijn op gang komen waarin er op een andere, meer holistische manier wordt gekeken naar dementie. Bewustzijn komt op gang wanneer er informatie is. Tegenwoordig met het internet is die informatie makkelijk te creƫren en dus toegankelijk voor wie dat wil.

Door het schrijven van een boek wil ik inzicht geven in het proces van dementie bij mijn moeder. Hierdoor wordt duidelijker wat ik heb mogen waarnemen en hoe belangrijk het is deze beleving mee te nemen in de behandeling en de omgang met mensen die lijden aan dementie.

Door het geven van een lezing over dementie. Tijdens de lezing laat ik verschillende aura tekeningen zien. Deze tekeningen laten zien hoe onverwerkte emoties en trauma's zichtbaar worden en kunnen worden verwerkt. Wanneer je begrijpt waarom iemand boos, gefrustreerd of   »

verdrietig is, kun je daar anders mee leren omgaan. Je begrijpt dan de achtergrond van de emotie.

Door het geven van cursussen voor zowel familie alsook mensen die in de zorg werken, wil ik uitleg geven aan de holistische benadering van dementie. Ook leg ik uit wat een aura is en hoe in de chakra's vele levensprocessen liggen opgeslagen. Deze levensprocessen geven inzicht in het gedrag. Verder ga ik in op het werken vanuit een juiste intentie. Een altijd liefdevolle en rustige benadering vanuit een warm gevoel maakt een wereld van verschil.

Het opzetten van een huis waarin de woonomgeving erop is gericht mensen met dementie thuis te bieden, is onze wens en droom. Centraal hierin staat het welzijn van de bewoner. Iedereen die hier werkt, arts, verzorging, therapeuten en begeleiders delen eenzelfde visie namelijk, de totale mens zien. We realiseren ons dat dit nog niet zo eenvoudig is. Het is wel wat in ons hart leeft.  


Terug naar Hoe