Doel

Het doel van deze site is het onder de aandacht brengen van een andere benadering van mensen met dementie. Juist omdat de ziekte toeneemt, krijgt uiteindelijk een hele grote groep mensen hiermee te maken. Vanzelfsprekend is deze benadering altijd een aanvulling op de reguliere gezondheid zorg. De nadruk ligt op het anders omgaan met dementie


Aandacht

Op dit moment wordt er gelukkig al veel over dementie geschreven en zijn er verschillende programma’s op tv. Het gaat dan voornamelijk over de kwaliteit van zorg, thuis blijven wonen of opname en de ernst van de ziekte. Steeds valt het me op dat je nauwelijks iets leest of hoort over de diepere lagen die verborgen liggen in deze ziekte. Omdat ik zelf heb ervaren dat de ziekte duidelijk twee kanten heeft, wil ik met deze site een ander geluid laten horen.
Lees verder ...


Herinnering

Ik loop met mijn moeder, die op dat moment al een lichte vorm van dementie heeft, door de ziekenhuisgangen op zoek naar de dokter. Ze loopt met een rollator en heeft geen idee waar ze is. Het begon al bij binnenkomst bij de eeuwigdurende draaideur die voor mijn moeder geen begin en geen einde heeft. Ze blijft rondlopen tot ik haar bij de arm neem. Ik vraag waar ik moet zijn en een keurige dame wijst ons de weg. We melden ons netjes op de goede afdeling en wachten in de ongezellige wachtruimte van een ziekenhuis.
Lees verder ...