Blog

Actuele blog. Voor andere blogs, zie het archief aan de rechterkant

En nu...

07-09-2015 16:35

Wat een mooie en eerlijke reacties heb ik mogen ontvangen via deze site maar ook via Facebook. Wat ben ik daar blij om. Ik wil een ieder die de moeite neemt te reageren bedanken en hoop op nog meer reacties! Dementie leeft enorm bij een grote groep mensen. Dementie anders bekeken is nog nieuw, nog een beetje onwennig misschien.

‘Wanneer wij de mensen kunnen volgen in de verdwaalde geest gaat er een nieuwe wereld open.  Deze wereld geeft ons de kans anders naar dementie te kijken’. Met deze zinnen heb ik de basis gelegd om anders te kijken naar dementie. Een andere basis is de liefde. Liefde als vertrekpunt om op zoek te gaan naar de persoonlijkheid van de dementerende mens.

Ik las ergens een hele mooie zin en die deel ik graag op deze blog. ‘Een mens is niet dement maar heeft dementie’. Deze zin laat mij zien en voelen dat er in de zieke mens een persoonlijkheid woont, een ziel. Het feit dat de hersenen niet goed functioneren wil niet zeggen dat de ‘hele’ mens ziek is.

Er is dus een verdwaalde geest die op zoek is naar liefde om in contact te komen of te zijn met de ziel. Dementie anders bekeken wil dat als basis uitdragen om met elkaar in liefde te kijken en vooral te voelen wat nodig is om deze mensen te helpen. En nu...ga ik verder op deze weg. Ik zal me gaan verdiepen in de reacties, de plannen verder uitwerken en jullie daarvan op de hoogte houden.

Voel je vrij een reactie achter te laten. Wat je ook schrijft, doe het vanuit liefde.